tavl i bindingsværk

Bindingsværk

Bindingsværk er en gammel, traditionel bygningskonstruktion, som i dag først og fremmest forbindes med hygge. Konstruktionen består af et skelet af fuldtømmer, som bærer husets tag og holder sammen på væggene. Felterne mellem bindingsværkspartierne kaldes for tavl og er som regel muret op i mursten. Tavl / mursten kan stå rå eller pudsede.

Når man taler om bindingsværk, skelner man mellem bybindingsværk og landbindingsværk. Bybindingsværk er som regel i flere etager og har derfor en kraftigere opbygning end landbindingsværk, der oftest er i én etage. Når man taler landbindingsværk, deler man det ind i to typer: styrtrum eller spærfag. Vi afpasser selvfølgelig vores renovering efter hvilken type bindingsværk og tavl, jeres hus er bygget op af.

 

  

Når det kommer til bindingsværk, er fugt som regel den store synder i forhold til skader. Med fugt følger ofte råd, men også svamp og insektangreb, der breder sig fra træ til murværk. Det kan også være, at mørtlen mellem murstenene er forvitret og skal fornys. Tagkonstruktionen kan være slidt, og der kan være sætningsskader.

Har I skader på jeres bindingsværksbygning, undersøger vi først, hvor skaderne er opstået og hvor evt. fugt kommer fra, så vi kan sikre huset mod flere skader og finde de løsninger, der er (fugt)teknisk forsvarlige.

 

Har I stråtag, er det vigtigt, at I har eller får lavet en pigstenskant langs tagdryppet. Det beskytter mod at regnvandet slår op på væggene, og det er stort set lige så effektivt som en tagrende.

 

  

Efterisolering

Hvis jeres gamle bindingsværksbygning skal renoveres, skal I måske også overveje, om I vil have efterisoleret. Når man isolerer et bindingsværkshus, bør man gøre det indefra. Man koncentrerer sig om at isolere under gulvet, over loftet og indersiden af ydervæggene under vindueshøjde. Når man isolerer væggene, anbringer man typisk 10-15 cm mineraluld og dækker med træpanel eller pudser brystningen.

Kontakt os

Kontakt os, hvad enten I vil have en professionel gennemgang, eller I har specifikke problemer, der skal tages hånd om.

Vi arbejder fortrinsvis i Storkøbenhavn og Nordsjælland, men tager gerne opgaver på hele Sjælland. Ring eller skriv til os for mere information eller for et uforpligtende tilbud.

 

Lad jer inspirere og bliv klogere på nogle af de følgende sider:

gå til vores galleri og se eksempler på nogle af de arbejder, vi har udført

Klik for at se vores galleri.

se vores kompetenceområder og bliv inspireret af de opgaver, vi har løst

Tjek vores øvrige kompetenceområder her.

se mere om de garantiordninger vi er medlem af

Vi leverer altid kvalitetsarbejde - og det garanterer vi selvfølgelig.

ring til os på tlf. 70 20 01 48 - eller klik og udfyld kontaktformularen

Skriv eller ring til os.